Grupul ambasadorilor din ţările G7 în Tunisia a îndemnat luni la numirea „urgentă” a unui prim-ministru şi reluarea activităţilor parlamentului tunisian, suspendate de la 25 iulie de preşedintele Kais Saied, notează AFP.

„Lansăm un apel la revenirea rapidă la o ordine constituţională în care parlamentul ales joacă un rol important”, a precizat acest grup de mari puteri într-un comunicat.

Ambasadorii din G7 au subliniat, de asemenea, „nevoia urgentă de a numi un nou şef de guvern”, în locul lui Hichem Mechichi, demis pe 25 iulie de şeful statului.

Noul premier va avea sarcina de „a forma un guvern capabil să facă faţă crizei economice şi sanitare imediate cu care se confruntă Tunisia, creând spaţiu pentru un dialog incluziv asupra reformelor constituţionale şi electorale propuse”, au adăugat ei.

Îndemnând, de asemenea, „la un angajament în privinţa şi respectarea tuturor drepturilor civile, politice, sociale şi economice ale tunisienilor şi a statului de drept”, G7 i-a cerut preşedintelui Kais Saied „să ofere o idee clară despre calea de urmat care răspunde nevoilor poporul tunisian”.

 

mai mult la /www.agerpres.ro/

Lasă un răspuns